Ik ben Sandra van Muijden (1974).

Ik heb door meerdere persoonlijke verlieservaringen veel ervaring opgedaan in palliatieve zorg, verliesverwerking, rouwen en de financiële afhandeling.

Daarnaast heb ik gerichte opleidingen gevolgd zoals bijvoorbeeld de opleiding Nabestaandenzorg (van Terra) en zal ik mij ook continue blijven inlezen en daar waar nodig gerichte cursussen en of lezingen volgen, zodat ik altijd op de hoogte blijf van nieuwe ontwikkelingen om mensen nog beter te kunnen helpen.

Mijn persoonlijke verhaal heeft ervoor gezorgd dat ik met Sandra Verlies-, Rouwbegeleiding & Nabestaandezorg ben gestart. Ik vind het belangrijk dat iedereen daar de juiste ondersteuning bij krijgt. Op privé vlak, maar ook op werkgebied. Juist omdat ik het zelf heb gevoeld en ervaren kan ik daar echt iets in bijdragen.

Op mijn 43ste  ben ik weduwe geworden (18 maart 2017) en ook gelijk alleenstaande moeder van 3 meiden. Toen hun vader overleed waren ze 8 jaar,11 jaar en 14 jaar oud. Bas, de vader van mijn meiden en mijn grote liefde waarmee ik 25 jaar samen ben geweest, had dikke darmkanker met uitzaaiingen en we wisten heel snel dat hij enkel een levensrekkende behandeling zou krijgen.

In totaal heeft dit proces 1 jaar en 3 maanden geduurd. En hoe moeilijk dit alles ook was, in die laatste periode hebben wij nog een super mooie tijd met elkaar gehad en ben ik dankbaar voor de jaren die we samen hebben gehad. Als ik aan mijn man denk is dat ook met veel warmte en liefde.

Ondanks de heftige tijd en het feit dat je continue geleefd wordt doordat je veel in ziekenhuis bent, is het ons toch gelukt om als gezin nog veel te genieten. Door veel begrip van mijn manager en collega`s (ook nu nog) lukte het mij te blijven werken in deze periode. Ook waren er veel lieve mensen om ons heen die ons steunden waar ze konden. Ik heb in deze periode ook wel geleerd om te leren vragen wat je nodig hebt, want alleen red je dit echt niet. Dat was een enorm leermoment voor mij.

Het verlies van mijn man was de heftigste verlieservaring voor mij en mijn gezin, maar helaas niet de enige. Naast dit verlies zijn er nog 4 verlieservaringen geweest die veel impact hadden.

In 2016 overleed mijn moeder die lang ziek is geweest en uiteindelijk heeft besloten om in juni 2016 haar leven te beëindigen d.m.v. euthanasie.

In 2015 is mijn zwager (man van mijn zus) plots overleden aan een hersenbloeding, in 2002 is mijn schoonvader (de vader van mijn overleden partner) overleden aan kanker en in 1986 is mijn oma (de moeder van mijn moeder) overleden.

Voor al deze mensen (op mijn oma na) heb ik een deel van de emotionele ondersteuningen en begeleiding gedaan, maar ook de financiële afwikkeling.

Sandra van Muijden

Sandra, Verlies, Rouwbegeleiding en Nabestaandenzorg is aangesloten bij het Landelijk Platform voor Nabestaandenzorg.