Nabestaandenzorg

Sandra Verlies-, Rouwbegeleiding en Nabestaandenzorg biedt zowel zakelijke als emotionele zorg aan de nabestaanden na een overlijden.

Wat u kunt verwachten van een nabestaandenzorg gesprek?

Ik kom bij u thuis op bezoek en dit bezoek duurt ongeveer 2 uur. Hierbij staat persoonlijk contact en oprechte aandacht centraal. Het doel van mijn bezoek is ontzorgen, erkenning en zelfredzaamheid door u informatie te verstrekken en advies te geven over zaken die specifiek zijn per persoon en situatie.

Het 1ste deel van mijn bezoek wordt veel aandacht besteed aan emotionele begeleiding en is er veel ruimte om uw verhaal te doen en vragen te stellen. Daarna zullen wij samen kijken naar een manier om het leven weer vorm te geven zonder de nabijheid van de overledene. Hoe pak je na jaren samen alleen de draad weer op?

Het 2de deel van mijn bezoek gaan we kijken naar de praktische zaken zoals bijvoorbeeld:

  • Verzekeringen
  • Pensioenen
  • Belasting
  • Bankzaken
  • Notaris / erfrecht en nalatenschappen
  • Melding van het overlijden aan verschillende instaties

De ervaring leert dat de nabestaande pas kan beginnen met rouwen als de praktische zaken geregeld zijn en de nabestaande weet waar hij/zij aan toe is. Daar kan ik u mee helpen en bij begeleiden. Neem contact met me op via onderstaande knop.

Het Nabestaandezorggesprek is inclusief vóór- en nawerk op kantoor en verslag, de kosten hiervoor zijn € 121,- en is inclusief btw en reistijd. Buiten een straal van 10 kilometer van Maarssen zal een vergoeding van €0,25 per extra gereden kilometer worden gerekend.

Sandra, Verlies, Rouwbegeleiding en Nabestaandenzorg is aangesloten bij het Landelijk Platform voor Nabestaandenzorg.