Gezinsbegeleiding

bij ziekte of naderend overlijden van een ouder

Als een gezinslid ernstig ziek is reageert iedereen uit een gezin hier anders op. Hierdoor kunnen de onderlinge relaties veranderen. Door mijn eigen ervaringen op dit gebied hoop ik ondersteuning te kunnen bieden aan zowel kinderen, jongeren en hun ouders, waarbij communicatie en acceptatie van verschillende verwerkingsprocessen de basis vormt.

Belangrijk is dat iedereen zich gehoord voelt en mee mag denken en praten, want er verandert voor ieder gezinslid iets, van jong tot oud.

Ik doe zowel de emotionele als zakelijke kant. Veel mensen praten niet graag over de dood en vermijden de gesprekken over wat ze willen na hun overlijden. Maar het afscheid wordt zoveel mooier als je alles hebt kunnen bespreken en geeft ook veel meer rust aan iedereen, waardoor je nog van de resterende tijd samen kunt genieten en mooie herinneringen kunt maken.

Ik hanteer hier geen standaard uurtarief voor. Voor mij is het belangrijk dat ik een gezin kan  begeleiden daar waar nodig. Door mijn eigen ervaring weet ik hoe fijn dit kan zijn en dat geld dan maar een klein aandeel is in het verhaal.

Het is wel zo dat ik van alleen liefde niet kan leven, dus uiteraard zal ik kijken wat rendabel is per situatie. Ik weet zeker dat we hier altijd uit komen. Neem contact met me op via de knop.

Sandra, Verlies, Rouwbegeleiding en Nabestaandenzorg is aangesloten bij het Landelijk Platform voor Nabestaandenzorg.